5 Haziran 2014 Perşembe

Irmak Bienali kapsamında atölye çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik.Sanatçı Bubi ile tuval üzerine atık maddelerle çalışmalar yaptık. Bizler de onun eserlerini baz alarak yeni çalışmalar ortaya koyduk.






  Irmak Bienali kapsamında atölye etkinliklerimiz devam ediyor.8. sınıf ve anaokulundaki arkadaşlarımız,Ponart Sanat Merkezi 'nin  farklı tekniklerini anlatan çalışmalarına katıldı.Ortaya güzel çalışmalar çıkartan herkese teşekkür ederiz.




26 Mayıs 2014 Pazartesi

3. Irmak Bienali kapsamında okulumuzdaki arkadaşlarımız rehberli tur hizmeti vererek bienalimizi gelen misafirlere gezdiriyorlar. Bienalin daha iyi anlaşılması ve farkındalık yaratmak adına öğrenciler sergiyi gezerek çeşitli sorular soruyor, rehberlerimiz ise tur süresince öğrencilerimizi yönlendiriyorlar. Bu sayede bienalin amacını daha iyi kavrayıp heyecanımıza ortak oluyorlar.







Sanat ve Göz


Bienal kapsamında “Sanat ve Göz” başlığı altında atölye etkinliği yapıldı. Göz kusurlarını sanata dönüştüren dahi ressamlar hakkında Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Hande Kantek’in sunumu ve çeşitli simülasyon görüntüleri ile çevremizi nasıl gördüğümüz vurgulandı.





15 Mayıs 2014 Perşembe

        14 Mayıs 2014 tarihinde Irmak Okulları Bienal kapsamında İsmail Acar ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşi  süresince , İsmail Acar ‘ın da çalışmalarından konuştuk. Bienal hakkında bilgi verdik.İsmail Acar da bize çalışmalarından bahsetti.
Görme engelli çocuklarla bir anket gerçekleştirmiş. Bu ankette Osman Hamdi ' nin hangi eserine dokunmak ve hangi eserini hissetmek istediklerini sormuş.Anket sonucunda Osman Hamdi'nin 'Kaplumbağa Terbiyecisi' seçilmiş.İsmail Acar bu tabloyu 3 boyutlu hale getirerek görme engelli arkadaşlar ile  paylaşmış.Şu an heykel, okulumuzda sergilenmektedir.



5 Mayıs 2014 Pazartesi

Pertevniyal Lisesi ile atölye çalışması

 30 Nisan 2014 tarihinde Pertevniyal Lisesi , atölye çalışmalarımıza katıldı. Arkadaşlarımıza , verdikleri destek için teşekkür ederiz.




22 Nisan 2014 Salı

PARILTI GÖRMEYEN ÇOCUKLARA DESTEK DERNEĞİ'NE ZİYARET



    Irmak Bienali kapsamında Parıltı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyarete gittik ve keyifli bir ropörtaj yaptık.Oradaki arkadaşlarımızla vakit geçirdik. Onların olaylara olan bakış açılarını görmüş olduk.