14 Mart 2014 Cuma

III. IRMAK BİENALİ

 11 Mart 2014 tarihinde görme engelli öğrenciler okulumuzda misafir edildi. Öğrencilerimizle yapılan etkinlikte dokunma duyusu yoluyla düz, pütürlü, yuvarlak, eğri gibi kavramlar üzerinde durularak kil ve strafor üzerine çeşitli düzenlemeler yapıldı.




6 Mart 2014 Perşembe

III. IRMAK BİANELİ ATÖLYE ÇALIŞMALARI...


        III. Irmak Bienali sürecinde ürün çıkarmaya devam ediyoruz. Değişik bakış açılarını görmek amacıyla farklı devlet okullarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmada davet ettiğimiz ikinci okulumuz Ataşehir Celal Yardımcı Ortaokulu'ydu.





 

III.IRMAK BİENALİ " BEYAZ YOLUN SONU IRMAK" ETKİNLİĞİ

4. sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz " BEYAZ YOLUN SONU...IRMAK" adlı bienal etkinliğimizde; okulumuzun farklı alanlarını keşfederek gerçekleştirdik. Etkinlik süresince filtreli özel gözlüklerle gezintiye çıkan öğrenciler, yemekhane-Kültür Merkezi-Lise- Ortaokul-Bahçe alanları gibi farklı ortamlara hazırlanan görselleri inceleyerek renk-biçim-ışık-gölge kavramlarını gözlemlediler.






3 Mart 2014 Pazartesi

III. Irmak Bienali


III. Irmak Bienalinde süreç ürünü çıkarmayı hedefledik. Bu bağlamda etkinliklerimizde farklı devlet okullarını davet ederek çalışmalara başladık. İlk davet ettiğimiz okul 50.Yıl Feridun Tümer Ortaokulu öğrencileri oldu. Öğrencilerimiz farklı okullardaki öğrencilerle Bienal kapsamında çalışmalara devam edecekler. Amacımız Bienal sergimizde tüm öğrencileri bir araya getirerek sanat dolu günler geçirmelerini sağlamak.






 III.Irmak Bienali  

 20 Şubat 2014'te Büyük Kulüp'e giderek  etkinlik gerçekleştirdik. Bu yaptığımız etkinliğin  amacı , farklı gözlerin aynı noktaya farklı bakış açılarıyla ne çeşit yorumlar getirdiğini görmekti.Bunun için dersliklerden çıkarak yürüme mesafesi bir alanda çalışma yaptık. 








 III.Irmak Bienali                    



     Irmak okulları öğrencileri olarak, bizler “Gözler” temasına vurgu    yaparak,farklı gözleri ve farklı bakış açılarını ifade eden ürünler        ortaya çıkarmayı hedefledik.                                                               
                                                                                                            

    Bienal bize ve ilçemizdeki diğer arkadaşlarımıza sanatçılarla        buluşma  imkanı sağlamak amacıyla Mayıs ve Haziran 2014             tarihleri arasında düzenlenecektir.Çeşitli atölye çalışmaları ,Grafik     ve yüzey düzenlemeleri , iki  boyutlu çalışmalar , heykel ve tuval          çalışmaları , moda tasarımı , video çalışmaları gibi etkinlikler okulun farklı noktalarında sergilenecektir. Bu çalışmalarımız iki zaman dilimi içerisinde gerçekleşecek ve gelen arkadaşlarımızın da duygu ve           düşüncelerini yorumlayan çalışmalar yapılacaktır.Aynı zamanda bizim çalışmalarımızdan oluşan bir müzayede yapılarak elde edilen gelir       görme engelliler ile ilgili vakıf kuruluşuna bağışlanacak ve sosyal         sorumluluk projesi de  gerçekleştirilmiş olacaktır.                               
                                                                                                                                                                                                                        
       Anasınıfı öğrencilerimiz... 
                                                                   





           İlkokul öğrencilerimiz...




              Ortaokul öğrencilerimiz...